Om mig och Resekartan

”Resekartan är en hemsida som samlar världens mest sevärda sevärdheter på samma hemsida!”

Så presenterar jag hemsidan för sökmotorerna. Grunden ligger alltså i själva kartan som finns på hemsidan. Där finns över 17.000 manuellt utplacerade sevärdheter med koordinater. Slogan är på så vis väldigt passande: ”Vad vill du uppleva imorgon?”.

För övrigt vill jag satsa på att göra hemsidan faktabaserad, göra fler och framförallt bättre videos. Men med tanke på att jag driver det mesta själv och saknar tid så blir mycket ofta skrivet ur mitt egna perspektiv, och videoklipp utan avancerad videoredigering. Men det förstnämnda kan man även se som något positivt. De flesta som väljer att skriva om t.ex. länder och platser nämner oftast bara det bästa och positiva. Men min tanke är att vara ärlig och skriva när jag känner att platsen/platserna är överskattade och inte är direkt ”sevärda”. Sen så har ju alla olika smak, och omständigheterna kring det man gör och ser påverkar naturligtvis helhetsbilden. Men genom detta sätt så kan jag förhoppningsvis vara till nytta när man beslutar om att åka till nya platser. – Genom både min reseerfarenhet och ärlighet.

Mitt mål med hemsidan är att inte behöva hålla all information om länderna fullt uppdaterade. – Det skulle vara omöjligt för en person. På så vis är länderna oftast skrivna på ett sätt som gör att texten inte blir omodern på flera år. Men genom att länka till bra och aktuell information, så får du som läsare det bästa av två världar. Med andra ord så är denna hemsida en bra bas vid planeringen av din nästa resa! Om du dessutom följer mina nya inlägg och poster så kommer du inte missa nya trender, tips och rekommenderade äventyr!

Jag avnjuter en Smirnoff Ice i Miami 2015

Hur som helst. Jag heter Joakim Laggar och är i 20-årsåldern. Jag kan tyvärr inte säga att jag idag överlever ekonomiskt på denna hemsida eller på sociala medier. Men det är givetvis mitt mål, – men det kan vara relativt svårt så länge man gör sitt innehåll enbart på svenska. Det bästa jag vet är att resa iväg hemifrån, upptäcka nya platser och kulturer samt skaffa nya relationer. Jag jobbar idag med järnvägsunderhållet här i Sverige, medan jag på sidan av driver Resekartan. Samtidigt planerar jag och utför 4-10 resor per år, och övernattar årligen upp till 100 nätter utanför min permanenta bostad. Det blir med andra ord mycket resande, men målet är det dubbla.

Jag lider idag av två fenomen, – både på gott och ont. ”Golden Age Thinking” och ”Modern Escapism”. Detta har nog bidragit till varför jag är så pass spontan och gillar att resa. – Jag älskar alltså att komma bort från min vardag!

När jag fyllde 20 år så insåg jag att datorn hade tagit över mitt liv. Jag insåg att det inte var prylar och tid vid datorn som gjorde mig lycklig i längden, utan alla upplevelser jag hade varit med om. Då skapade jag ett nytt kapitel, och jag började fokusera; vad vill jag göra med mitt liv? Vad vill jag uppnå? – Jo, jag ville/vill framför allt resa och upptäcka nya platser och skapa fler relationer med människor!

Så fakta är att jag VILL sälja allt jag äger, jag VILL sätta mig och dra iväg på en cykel, båt eller göra något stort som gör att jag känner mig helt FRI! Men hela tiden har jag de här klassiska känslorna och människorna som försöker stoppa upp mina tankar och idéer. (Utan att mena något illa). Inte minst: ”Nej, men det kan du väl inte göra”. ”Hur ska det gå med jobbet, ekonomin och framtiden”. ”Är du galen?”, – och så vidare. Så jag får helt enkelt den här rädslan att våga och släppa taget. – Och det är väl på så vis som jag numera gör både större och mindre projekt, – vid sidan av det klassiska Svenssonlivet. Men jag har ALLTID minst en resa bokad och planerad för att må bra och ha något att se fram emot! Samtidigt är ju saken att om man inte satsar och försöker, så kommer man inte heller att kunna lyckas. Så framtiden är definitivt inte skriven i sten.

Jag följer flera resebloggare och youtubers som inspirerar mig. En familj som just följt sina drömmar och seglat jorden runt kan du läsa om här! Men det finns såklart flera jag ser upp till. Inte minst sagt Fredrika som har cyklat jorden runt! Jag följer även bland annat Yes Theory och något orelaterat Jonna Jinton som sprider sådan energi!

”I don’t have dreams. I have goals.” – Harvey Specter

Till slut vill jag säga: Man blir inte lyckligare av prylar. En ny mobil t.ex är bara en tillfällig lycka. Det är äventyr och relationer med andra människor som gör oss lycklig och glad i längden! En fördjupning om mig och mitt tankesätt kan komma i framtiden om intresse finns.